Vrijrijck Waterpark Terkaple

Wie aan Fryslân denkt, ziet grenzeloze, groene weiden. Grazende koeien. Sloten, vaarten, plassen en meren. Oneindig kabbelend water met in de verte een groep witte zeilen. Een ophaalbrug die zich langzaam verheft. Stolpboerderijen op eeuwenoude terpen. Kerken die boven het veld uittorenen. Wolken als watten in de lucht.

Wie aan Friesland denkt, hoort het riet aan de oevers wuiven. Hoort ganzen gakken en watervogels met hun vleugels wieken. Hoort het water zachtjes klotsen. Hoort de stilte. In het zuidwesten van dit unieke stukje Nederland bevindt zich de Terkaplester poelen: een meer dat deel uitmaakt van het Sneekermeergebied.

In het zuidwesten ligt een vaart naar het dorp Terkaple. Ten noorden van de poelen liggen veel kleine meertjes. Terkaple ligt aan de zogeheten staande Mastroute. De omgeving van Terkaple is een eldorado voor watersporters en natuurliefhebbers.

Werkelijk elk seizoen is hier in Friesland een lust voor de zintuigen. In het voorjaar en de zomer ruik je het zilte gras en laten jonge dieren van zich horen. In de herfst en de winter zijn de bomen omhuld door nevel of rijp en heerst een serene stilte. Nergens is de lucht zo fris en zuiver als hier. Niet voor niets heeft de Verenging Nederlands Cultuurlandschap Friesland uitgeroepen tot de mooiste provincie van ons land.

Wat is er te doen op Waterpark Terkaple?

Café Restaurant De Heeren van Terkaple

Op ons park bevindt zich Café Restaurant De Heeren van Terkaple. Hier heerst een relaxte, ongedwongen sfeer. Genieten van het heerlijke eten en drinken staat centraal. Zowel binnen in de vernieuwde bar en in het restaurant is het aangenaam toeven. Het is een fantastische ervaring om eens met je boot aan te leggen en te genieten van de Lavaza koffie variaties, een warme chocolademelk of een koude drank.
Café Restaurant De Heeren van Terkaple
Café Restaurant De Heeren van Terkaple

Bootverhuur

Lekker met familie of vrienden met een sloep het Friese water op. Geniet van de mooie omgeving van de Lege Wâlden, het Sneekermeer en de Langweerder Wielen. Naast de sloepen zijn er ook vis- en tourboten te huur, dus voor ieder wat wils.
Bootverhuur
Bootverhuur

Actief het water op!

Kies en huur een zeilboot bij Maran Yachtcharter. Er zijn diverse jachten te huur van 22 tot ruim 34 voet! Zij voeren de merken Friendship, Bavaria, Jeanneau en VandeStadt.
Actief het water op!
Actief het water op!