Vrijrijck Waterpark Terkaple

Wie aan Fryslân denkt, ziet grenzeloze, groene weiden. Grazende koeien. Sloten, vaarten, plassen en meren. Oneindig kabbelend water met in de verte een groep witte zeilen. Een ophaalbrug die zich langzaam verheft. Stolpboerderijen op eeuwenoude terpen. Kerken die boven het veld uittorenen. Wolken als watten in de lucht.

Wie aan Friesland denkt, hoort het riet aan de oevers wuiven. Hoort ganzen gakken en watervogels met hun vleugels wieken. Hoort het water zachtjes klotsen. Hoort de stilte. In het zuidwesten van dit unieke stukje Nederland bevindt zich de Terkaplester poelen: een meer dat deel uitmaakt van het Sneekermeergebied.

In het zuidwesten ligt een vaart naar het dorp Terkaple. Ten noorden van de poelen liggen veel kleine meertjes. Terkaple ligt aan de zogeheten staande Mastroute. De omgeving van Terkaple is een eldorado voor watersporters en natuurliefhebbers.

Werkelijk elk seizoen is hier in Friesland een lust voor de zintuigen. In het voorjaar en de zomer ruik je het zilte gras en laten jonge dieren van zich horen. In de herfst en de winter zijn de bomen omhuld door nevel of rijp en heerst een serene stilte. Nergens is de lucht zo fris en zuiver als hier. Niet voor niets heeft de Verenging Nederlands Cultuurlandschap Friesland uitgeroepen tot de mooiste provincie van ons land.

Wat is er te doen op Waterpark Terkaple?