Vrijrijck Vakantieparken

Paardeninfo

PaardenRijck, voel je welkom!

Ter voorbereiding van je komst, delen wij op deze pagina hoe bij ons alles werkt bij je aankomst, verblijf en vertrek.


Aankomst 

1. Check in van jouw paard is tussen 15.00 uur & 17.00 uur; check uit op dag van vertrek voor 12.00 uur. In overleg met de stalmanager en indien er een stal of weide beschikbaar is, kunt op de dag van aankomst eerder komen om alvast een rit te maken. Plaats na het uitladen van het paard de trailer op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Het paspoort van het paard dient aanwezig zijn (registratieplicht per 2021).

2. Je krijgt bij aankomst een stal en een weide voor je paard toegewezen. 
De stal is voorzien van antislip matten. En opgestrooid met vlas.

3. Je spullen kun je in een kast opbergen (indien beschikbaar), verder hangen er overal zadelsteunen. 

4. Er zijn verschillende lichtpunten, we laten je bij aankomst even zien waar ze zitten.

Welkom
 

Verblijf

5. Ruwvoer
Alle paarden krijgen standaard 12 kilo per dag ruwvoer verdeeld over 4 porties van 3 kilo. Pony’s krijgen 8-10 kilo. We wegen de porties af en zetten het klaar in rode en blauwe tonnen zodat we zeker weten dat de paarden voldoende ruwvoer krijgen.

6. Voertijden
8.00 uur: Wij voeren alle paarden tegelijkertijd In de zomer, als de paarden vroeg naar buiten gaan krijgen ze deze portie ruwvoer op de weide in de daarvoor bestemde pallet box.
13.00 uur: Rond het middaguur mag je zelf een ton ruwvoer op de weide geven.
18.00 uur: In de zomer, als de paarden nog laat buiten kunnen blijven krijgen ze ruwvoer op de weide.
22.00 uur: Wij voeren alle paarden de laatste ronde ruwvoer, controle, lichten uit en slapen. Indien je dat wil, voeren we om 8.00 ook de brok. Je kunt daarvoor een afgesloten bakje voor de stal van je paard zetten. De andere voertijden van brok regel je zelf. 

7. Paarden afspuiten
Als je paard wil afspuiten dan kan dat met de slang bij de kraan aan de zijkant van de buitenstal. Alleen afspuiten op de stenen stoepje voor de stal of in de buitenbak. Dus niet op het gras omdat het dan veranderd in een modderpoel en de paarden en/of jijzelf, uitglijden. Ook niet afspuiten aan de voorkant van de stallen wat dat bemoeilijkt het parkeren van de trailers omdat de auto’s wegslippen. 

8. Rijbaan
De rijbaan is te gebruiken om te rijden of te longeren. Verder gebruiken we de rijbaan voor grondwerk en loswerk lessen. Losgooien in de rijbaan is niet toegestaan.

9. Routes met knooppunten
Via deze link kun je leuke routes bekijken: https://planner.routesopdeveluwe.nl/planner/paardrijden 

10. Schrikdraad 
In de ochtend zetten we het stroom aan op het schrikdraad en in de avond weer uit. Indien er 24/7 paarden op de weide staan blijft het stroom 24/7 aan. We laten je bij aankomst de schakelaar van het stroom voor het schrikdraad zien.

11. Veiligheid
Bezoekers die geen eigen paard bij zich hebben, mogen niet zonder toestemming het terrein en de stallen van PaardenRijck betreden. Jouw paard verblijft bij ons op uw eigen risico. Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade of letsel aan een paard van gasten. Een WA verzekering voor je paard is hier VERPLICHT. Indien je paard schade aanricht aan onze of andermans eigendommen, kun je daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Iedereen let erop dat alle hekken te allen tijde gesloten zijn. Na het parkeren van de trailer het hek gelijk achter je sluiten. Je mag de paden naar en van de stallen gebruiken vanaf de receptie. Je mag niet met het paard over de andere paden het park rijden, wandelen en/ of gras (laten) eten. Roken is op het hele PaardenRijck niet toegestaan.

 

Vertrek

12. Controleer of je al je eigen spullen hebt ingepakt zoals zwepen, borstels, halstertouwen en zadel.

13. Check of de weide vrij is van mest en de mestballen en natte plekken uit de box zijn. Restanten ruwvoer uit de pallet box halen.
 

Handige checklist

14. Dagelijks vragen wij je aandacht voor de volgende punten:

• Na het buitenzetten van je paard je eigen stoepje aanvegen.
• Dagelijks de mestballen en minimaal om de dag de echt natte plekken uit de stal halen.  
• Na het binnen zetten van je paard dagelijks de mest uit de weides halen. Dit om wormbesmetting te voorkomen en de weides bruikbaar te houden voor iedereen.
• Als je je paard uit de weide haalt graag teruglopen om de poort weer dicht te doen. Als je de poort open laat, onderbreek je het stroomcircuit en staan de andere paarden zonder schrikdraad op de weide.