Vrijrijck Vakantieparken

Paardeninfo

PaardenRijck, voel je welkom!

Ter voorbereiding van je komst, delen wij op deze pagina hoe bij ons alles werkt bij je aankomst, verblijf en vertrek.


Aankomst 

1. Check in van jouw paard is tussen 15.00 uur & 17.00 uur; check uit op dag van vertrek voor 12.00 uur. In overleg met de stalmanager en indien er een stal of weide beschikbaar is, kunt op de dag van aankomst eerder komen om alvast een rit te maken. Parkeer tijdelijk je auto en trailer op de plek zoals aangegeven op de foto hiernaast. Dit is voorbij de Paardenstal en je mag een stuk de verboden in te rijden weg inrijden.

Plaats na het uitladen van het paard de trailer op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Het paspoort van het paard dient aanwezig zijn (registratieplicht per 2021).

2. Je krijgt bij aankomst een stal en een weide voor je paard toegewezen. 
De stal is voorzien van antislip matten. En opgestrooid met vlas.

3. Je spullen kun je in een kast opbergen (indien beschikbaar), verder hangen er overal zadelsteunen. 

4. Er zijn verschillende lichtpunten, we laten je bij aankomst even zien waar ze zitten.

Welkom
 
Marion
 

Verblijf

5. Ruwvoer
We voeren een goede kwaliteit voordroog als ruwvoer.  We vragen je om zelf 2 tonnen ruwvoer klaar te zetten bij de stal van je paard zodat wij dat kunnen voeren. 1 ton voor 8.00 ‘s morgens en 1 ton voor 22.00 uur ’s avonds.

Als je een ton helemaal volstopt met ruwvoer is dat 3 kilo ruwvoer.

Overdag kun je zelf je paard ruwvoer geven. Dit kan in de weide in de pallet box of in de stal. 

Graag niet meer voeren dan je paard per keer opeet of anders gebruik maken van een hooinet. Het is zonde als het ruwvoer door de stal wordt getrokken en daarna op de mesthoop verdwijnt. 

6. Voertijden
8.00 uur: Wij voeren alle paarden tegelijkertijd ruwvoer en brok.  Een afgesloten bakje brokken voor de ochtend kun je klaarzetten bij de stal.  De rest van de dag voer jij zelf brok.
22.00 uur: Wij voeren alle paarden de laatste ronde de ton ruwvoer die jij klaargezet hebt.  Controleren of alles oké is, doen de lichten uit en slapen. 

7. Paarden afspuiten
Als je paard wil afspuiten dan kan dat met de slang bij de kraan aan de zijkant van de buitenstal. Of aan de voorkant van de stallen. Bij voorkeur op het droge gras. 

In een natte periode graag alleen afspuiten op de stenen stoepje voor de stal of in de buitenbak. Dus niet op het gras omdat het dan veranderd in een modderpoel en de paarden en/of jijzelf, uitglijden. Bij regen ook niet afspuiten aan de voorkant van de stallen want dat bemoeilijkt het parkeren van de trailers omdat de auto’s wegslippen. 

8. Rijbaan
De rijbaan is te gebruiken om te rijden of te longeren. Verder gebruiken we de rijbaan voor grondwerk en loswerk lessen. Losgooien in de rijbaan is niet toegestaan.

9. Routes met knooppunten
Via deze link kun je leuke routes bekijken: https://planner.routesopdeveluwe.nl/planner/paardrijden 

10. Schrikdraad 
In de ochtend zetten we het stroom aan op het schrikdraad en in de avond weer uit. Indien er 24/7 paarden op de weide staan blijft het stroom 24/7 aan. We laten je bij aankomst de schakelaar van het stroom voor het schrikdraad zien.

11. Veiligheid
Bezoekers die geen eigen paard bij zich hebben, mogen niet zonder toestemming het terrein en de stallen van PaardenRijck betreden. Jouw paard verblijft bij ons op uw eigen risico. Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade of letsel aan een paard van gasten. Een WA verzekering voor je paard is hier VERPLICHT. Indien je paard schade aanricht aan onze of andermans eigendommen, kun je daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Iedereen let erop dat alle hekken te allen tijde gesloten zijn. Na het parkeren van de trailer het hek gelijk achter je sluiten. Je mag de paden naar en van de stallen gebruiken vanaf de receptie. Je mag niet met het paard over de andere paden het park rijden, wandelen en/ of gras (laten) eten. Roken is op het hele PaardenRijck niet toegestaan.

 

Vertrek

12. Controleer of je al je eigen spullen hebt ingepakt zoals zwepen, borstels, halstertouwen en zadel.

13. Check of de weide vrij is van mest en de mestballen en natte plekken uit de box zijn. Restanten ruwvoer uit de pallet box halen.
 

Handige checklist

14. Dagelijks vragen wij je aandacht voor de volgende punten:

• Na het buitenzetten van je paard je eigen stoepje aanvegen.
• Dagelijks de mestballen en minimaal om de dag de echt natte plekken uit de stal halen.  
• Na het binnen zetten van je paard dagelijks de mest uit de weides halen. Dit om wormbesmetting te voorkomen en de weides bruikbaar te houden voor iedereen.
• Als je je paard uit de weide haalt graag teruglopen om de poort weer dicht te doen. Als je de poort open laat, onderbreek je het stroomcircuit en staan de andere paarden zonder schrikdraad op de weide.