Vrijrijck Vakantieparken

Veelgestelde vragen

Receptie openingstijden

De receptie is bemand op aankomst- en vertrekdagen (meestal op vrijdag en maandag) van 09.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 17.00 uur. Check-in tijd is vanaf 15.00 uur. Check-uit tijd is vóór 10.00 uur. Tijdens uw verblijf kunt u altijd de receptie zelfservice bezoeken. De receptie is altijd geopend en u kunt daar terecht voor informatiefolders, spelletjes en/of voor kleine onderdelen (zoals lampjes, batterijen etc.). In het huisboek in de accomodaties kunt u vinden hoe u buiten de openingstijden van de receptie contact kunt leggen.

Late aankomst en/of eerder vertrek

U kunt bij ons alleen boeken volgens de aangegeven aankomst- en vertrekdagen op de website. Maar het mogelijk om buiten de openingstijden van de receptie aan te komen en/of te vertrekken. Wanneer u geboekt heeft ontvangt u van ons automatisch de week voor aankomst meer informatie over de selfservice check-in.
Wanneer u eerder vertrekt graag alles in de woning afsluiten en de deur op slot draaien. U kunt de huissleutel in de brievenbus bij de receptie deponeren.

Eerder inchecken en/of later uitchecken

Wij krijgen veel verzoeken of het mogelijk is om eerder de vakantiewoning in te kunnen, of op de dag van vertrek langer in de accommodatie te mogen blijven. Helaas is dit organisatorisch niet mogelijk omdat wij een kleinschalig vakantiepark zijn. Wij vragen om uw begrip. Mocht u toch eerder arriveren, hebben wij een leuke boswandeling klaarliggen welke u kunt pakken buiten het receptiegebouw. Check-in tijd is vanaf 15.00 uur. Check-uit tijd is vóór 10.00 uur.

Wel is er één uitzondering. Wanneer u minimaal 2 keer eerder rechtstreeks via onze website heeft geboekt, dán bent u vanaf uw 3e boeking automatisch Vrijrijck VIP. U krijgt dan een e-mail met de informatie over de early check-in die u als trouwe terugkerende gast van ons cadeau krijgt. 

Wel is het mogelijk om buiten de openingstijden van de receptie aan te komen en/of te vertrekken. Late check-in en early check-out. Wanneer u geboekt heeft ontvangt u van ons automatisch de week voor aankomst meer informatie over de selfservice check-in en check-out.

Extra's bijboeken

Heeft u rechtstreeks via onze site geboekt, dan kunt u via de link bij uw boekingsbevestiging zelf de extra’s bijboeken. Via uw Vrijrijck omgeving kunt u uw boeking en betalingsstatus bekijken, uw boeking aanpassen of extra's bijboeken. Denk hierbij aan extra bedlinnen, handdoekenpakketten, een hondenmand etc. Wanneer u via een touroperator heeft geboekt, verzoeken wij u contact te leggen met deze partij om dit voor u te regelen.

Boeking wijzigen/annuleren

Er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor u uw boeking wenst te verplaatsen of annuleren. Echter hebben we heldere afspraken met elkaar gemaakt tijdens het boeken, ook omdat de woning voor u gereserveerd is en die periode daarom niet meer kan worden verhuurd. 

Heeft u tijdens het boeken van een heivlinder woning en/of Vlindervallei 2- en 8-persoons woningen echter gekozen voor de extra optie “Flexibel omboeken” dán kunt u volgens deze voorwaarden tot 4 weken (28 dagen) voor aankomst de datum eenmalig kosteloos wijzigen.

In alle andere gevallen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. 
6.1 Indien de huurder om welke reden dan ook tot annulering van een aangegane huurovereenkomst overgaat, verbeurt hij ten behoeve van de verhuurder een schadeloosstelling. 
Deze schadeloosstelling bedraagt: 
• Bij annulering van 91 dagen of meer voor de ingangsdatum, 25% van de overeengekomen prijs; 
• Bij annulering tussen 31 en 90 dagen voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs; 
• Bij annulering tussen 15 en 30 dagen voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs; 
• Bij annulering binnen 14 dagen voor de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs. 

Voorkeur huisnummer accommodatie

Ons boekingssysteem zal op de dag van het inchecken het huisnummer automatisch en willekeurig toekennen. Het is niet mogelijk om vooraf aan te geven welk huisnummer er geboekt is. U krijgt willekeurig een accommodatie toegewezen binnen de door u gekozen categorie. Het is niet mogelijk om een specifiek huisnummer te reserveren. De woningen kunnen onderling iets verschillen, u kunt geen voorkeur aangeven en u kunt geen rechten ontlenen aan de foto's op onze website. 

Koffiezetapparaat in de accommodaties

Alle accommodaties zijn voorzien van een Nespresso koffiezetapparaat. De groepsaccommodatie heeft als extra ook een filter koffiezetapparaat staan. Alle accommodaties hebben tevens een waterkoker.

Handdoeken- en keukendoekenpakketten

Deze zijn als optionale extra tegen bijbetaling bij te boeken via de website bij de 'upgrades'.
Het handdoekenpakket bestaat uit: 1 badlaken, 1 handdoek.
Het keukendoekpakket bestaat uit: 1 handdoek, 1 theedoek.

Huisdieren toegestaan

Op alle parken zijn woningen waarin huisdieren zijn toegestaan. Deze dienen bij reservering te worden opgegeven. Wij berekenen een meerprijs per huisdier per verblijf, maximaal drie huisdieren per woning. Mocht u een hondenmand willen huren, dan is dat ook mogelijk.

Faciliteiten op het park

Op Bospark de Heivlinder en Vlindervallei zijn het enorme bos en de uitstrekste heidevelden de grootste en mooiste faciliteiten die je kunt wensen! ;)
Grootste kenmerk is de heerlijke rust op het bospark. Alle huizen liggen verscholen op het park. Verder zijn er geen faciliteiten zoals een winkeltje, zwembad of animatieteam.

Laadpalen voor elektrische auto's

Het mogelijk om uw elektrische auto tijdens uw verblijf te laden aan één van de vier laadpalen op de algemene parkeerplaats van Vrijrijck Vakantieparken. Snel laden met 8KW. Wij beschikken over een Ecotab aansluiting. Alle gangbare passen worden geaccepteerd.

Parkeren bij accommodatie

Op de Heivlinder mag 1 auto op de parkeerplaats bij het huis geparkeerd worden. Op de Vlindervallei (8p) is er plek voor 2 auto's bij het huis. Bij de Vlindervallei Boshuizen (16p) is er plek voor maximaal 6 auto's. Overige auto's kunnen op de algemene parkeerplaats geparkeerd worden.

Verschillende interieurstijlen

Op het park zijn diverse interieurstijlen in de vakantiewoningen. Dit varieert van lichte tinten tot warmere tinten. Het is niet mogelijk om hiervoor een voorkeursboeking te doen. Alle woningen zijn particulier bezit waardoor de interieurverschillen zijn ontstaan.

Fietsen huren

Fietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, hondenkar, etc zijn via omliggende bedrijven te huur. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met van Nijhuis rijwielen. Wij verhuren zelf geen fietsen en dergelijke.

Barbecueën en/of gourmetten

Barbecueën mag op het park, mits het een veilige (gas)barbecue is. Let er tijdens het barbecueën alstublieft op dat u geen overlast naar de buren veroorzaakt. Barbecueën is niet toegestaan als er door de brandweer wanneer code rood is afgekondigd. Premium barbecue pakketten zijn te koop bij o.a. deze twee slagerijen in Ermelo. Slagerij Van der Vlis: http://slagerijvandervlis.nl en Gilderslager Uit de Bosch: https://uitdebosch.gildeslager.nl. U kunt ook de bbq volledig laten berzorgen door https://www.debarbecueboer.nl/ Het pakket word dan bij u bezorgt inclusief leen-barbecue. U hoeft zelfs niet af te wassen. Er is een ruimte keuze uit verschillende pakketten met vlees/vis/vega, salades, saus, brood e.d. U kunt bestellen vanaf 5 personen via hun site. Vandaag besteld, overmorgen geleverd!
Tevens kunt u bij de receptie voor een vriendelijk prijsje een gourmetset huren.

Vuurwerkvrij park

Onze vakantieparken zijn vuurwerkvrij zodat u tijdens oud & nieuw met uw huisdier in alle rust kunt genieten. Het park is volgens onze huisregels voorwerkvrij en wij attenderen al onze gasten hier op. Echter hebben wij geen invloed op wat er in de nabije omgeving gebeurt.

Zijn de kavels omheind?

Nee, de kavels van de vakantiewoningen hebben geen dichte omheining. Wel zijn er bomen en struiken die zorgen voor privacy. 

Reviews

Wij waarderen het altijd als gasten opbouwende suggesties aan ons doorgeven bij de receptie. Hier kunnen wij van leren en kijken graag naar punten waarop wij onze service kunnen verbeteren. Het kán voorkomen dat een gast andere verwachtingen heeft van ons park. Wij vinden het altijd spijtig als mensen teleurgesteld zijn. Het komt soms voor dat mensen dingen verwachten die niet realistisch zijn, óf vooraf al duidelijk hadden kunnen zijn door de informatie op onze website goed te lezen. Wij doen ons uiterste best om onze website zo duidelijk en realistisch mogelijk te houden. De negatieve reviews zijn veelal het gevolg van het niet goed lezen van de informatie die wij via onze website en ons huisboek verstrekken. Wij hebben op Google een mooie score, 4 (van 5), en zijn hier heel blij mee. Wij beseffen dat we niet iedereen tevreden kunnen maken maar communiceren altijd duidelijk en eerlijk. Wij zien uw review graag verschijnen.

Vrijrijck VIP voordelen

Wanneer u minimaal 2 keer eerder rechtstreeks via onze website heeft geboekt, dán bent u vanaf uw 3e boeking automatisch Vrijrijck VIP. U krijgt dan een e-mail met de informatie over de early check-in die u als trouwe terugkerende gast van ons cadeau krijgt. 

VIP is een nieuwe gratis service voor terugkerende gasten. Waarbij vaste gasten profiteren van de volgende interessante voordelen:

• Early check-in vanaf 12.00 uur (i.p.v. 15.00 uur).
• Gratis Comfort-pakket voor keuken & badkamer
  (bestaande uit een handdoekenpakket p.p. en een keukendoeken set).
• Op z’n tijd een leuke verrassing.

Dit gaat helemaal vanzelf, u hoeft hier zelf niets voor te doen en het is volledig gratis! Geen addertjes onder het gras. Het is gewoon een cadeau van ons aan vaste gasten die rechtstreeks bij ons boeken, als blijk van waardering. 

Een early check-in of een Vrijrijck VIP status kopen is niet mogelijk.